استحکام بنا و جواز ساخت از مهم ترین مراحل ساخت و طراحی معماری برخی از ساختمان ها محسوب می شود، مرحله ای که وجود آن در بعضی از پروژه های ساختمانی ضروری است و اگر آن را پشت سر نگذارید به هیچ وجه قادر به انجام کارهای ساختمانی نیستید.
گفتنی است در پروژه هایی نظیر موارد زیر لازم است به طور حتم اقدام به اخذ این برگه نمایبد تا بتوانید شروع به کار کنید:
حال اگر شما هم در شرایطی چون موارد فوق قرار دارید و می بایست اقدام به دریافت جواز ساخت استحکام بنا نمایید، احتمالاً با سوالات مختلفی مواجه هستید. به همین دلیل پیشنهاد می کنیم تیتر های بعد را حتماً بخوانید لذا سعی کرده ایم پاسخ اکثر پرسش ها را بیاوریم و متقاضیان این جواز را راهنمایی کنیم.
اخذ این مجوز شامل مراحل مختلفی است که باید یک به یک طی شوند تا در نهایت برگه مجری صادر گردد.
شرح مختصری از این مراحل عبارت هستند از:
بنابراین لازم است بگوییم اگر قصد دریافت جواز ساخت در حوزه ی استحکام بنا را دارید و می خواهید تغییری در ساختمان قدیمی خود اعمال کنید، مراحلی چون مورد های فوق را پیش رو خواهید داشت، مراحلی که هر یک به نوبه خود اهمیت ویژه ای دارند.
همان طور که گفتیم همه ی مراحل به نوبه ی خود چایگاه ویژه ای دارند اما در مورد مرحله ی اول ماجرا کمی متفاوت تر می شود، لذا پشت سر گذاشتن این مرحله نسبت به بقیه به مراتب سخت تر و حساس تر می باشد. به عبارتی دیگر اگر نتوانید این مرحله را با موفقیت بگذرانید بالطبع رسیدن به اخذ جواز شدنی نیست.
در واقع نظارت های مهندس ناظری که از طرف شهرداری اعزام می شود، اصلی ترین عامل تعیین کننده ی صدور مجوز ساخت استحکام بنا است. از این رو در ادامه به طور کلی مهم ترین بخش های نظارت این مهندسین را آورده ایم که عبارت هستند از:
و ...
شهرداریها برای صدور پایان کار برای ساختمان های فاقد مهندس ناظر یا ساختمان های معمارساز، ساختمان های فاقد پایان کار از شهرداری، ساختمان هایی که در اثر مرور زمان کاربری آنها از مسکونی به تجاری یا اداری تغییر یافته و از این قبیل، از مالک میخواهند تا برگه تعهد نظارت با تاییدیه و مهر مهندس ناظر را ارائه نماید که به این برگه، برگه استحکام بنا یا تعهد نظارت گفته میشود.
این ساختمان ها به هر دلیلی ممکن است بخاطر امور نقل و انتقال، بازسازی، تخریب و... نیاز به پایان کار پیدا کنند که در اینجا نقش برگه استحکام بنا برای انجام این امور و اجازه از طرف شهرداری برجسته میشود.
دانلود برگه استحکام بنا و تعهد نظارت
تعرفه و قیمت برگه استحکام بنا
هزینه برگه استحکام بنا جهت موارد 1 تا 5 با توجه تعداد طبقات و متراژزیر بنا از جدول تعرفه خدمات مهندسی سال جاری،نظام مهندسی ساختمان تهران، تعیین و پس از استعلام اصالت برگه استحکام بنا در دفاتر دولت الکترونیک طبق فیش صادره توسط متقاضی قابل پرداخت خواهد بود
هزینه بازدید و گواهی امضاء و گزارش هاو مالیات بر ارزش افزوده به عهده مالک می باشد.
موارد مورد نیاز به برگه استحکام بنا
1) اخذ پایانکار ساختمان های قدیم ساز و آپارتمان ها
2) اخذ مجوز برای دایر کردن مهد کودک،مدرسه، خانه سالمندان،دانشگاه ،آموزشگاه ،باشگاه و مکان ورزشی
3) تشخیص مهندس ناظر
4) بازسازی و اعمال تغییرات کلی در ساختمان
5) اضافه اشکوب ، اضافه و توسعه بنا ، نقشه ازبیلت ، یا حذف طبقه و کسر بنا
6) تعویض مهندس ناظر
7) تمدید و یا ابطال پروانه
8) بلامانع ناحیه و شهرسازی
9) ریزش یا تخریب بخشی از بنای قدیمی
10) عدم خلاف
11) عدم انطباق وضع موجود با نقشه های مصوب سازه و یا معماری
12) تغییر کاربری اعم از مسکونی به اداری ، تجاری و آموزشی، پارکینگ به مسکونی و برعکس و هر نوع تغییر کاربری که با کاربری پایان کار قبلی مغایر باشد
13) فوت و یا انصراف ناظر قبلی املاک در حال ساخت یا رها شده (شامل همه املاک که شروع به کار از شهرداری گرفته اند نیز می شود.)
وظایف مهندس شرکت جهت ارائه برگه استحکام بنا و برگه مجری ساختمان
مهندس می بایست حتماً دارای صلاحیت طراحی و نظارت در رشته عمران بوده و مهندس معمار و مهندس تأسیسات برقی و مکانیکی بهتر است با توجه به صلاحیت و عدم دید سازه ای کافی از ارائه این خدمات خودداری نمایند
- توافق ضمنی با مالک و پرداخت هزینه بازدید از سوی مالک به مهندس جهت بازدید ملک در تهیه عکس و جمع آوری مدارک اولیه توسط مهندس
- بررسی مدارک و بررسی استحکام ساختمان با توجه به مدارک و شواهد موجود که شامل نقشه های وضع موجود هست و در صورت نیاز دستور انجام آزمایش های مربوطه صادر و به مالک ابلاغ می گردد.
- بازدید از محل چاه های موجود در ملک (حوادث بسیاری در این مورد مشاهده شده است.)، محل های خروج آب باران از ساختمان بازدید از پشت بام و کلیه محل های ساختمان هرگونه شکست دیوار، شکست سقف، ترک و ریزش می بایست دقیقاً موردبررسی قرار گیرد.
- سنگ های آب چکان و سنگ های قرنیز پشت بام و سنگ های نما می بایست مورد بازرسی قرارگرفته و در صورت مشاهده هرگونه علامت و تغییر رنگ و شل شدن یا افتادگی، مالک را ملزم به رفع موارد نقص نماید.
- پله ها ، نرده ها ، جان پناه ها، پنجره ها و درب ها حتماً می بایست مورد بازرسی قرار گیرد.
- املاک تخلیه می بایست حتماً مورد بازرسی ازلحاظ درب ورودی ، نرده های حفاظ، سیم، سیم های برق، لوله های آب و شیرآلات ولوله های گاز می بایست مورد بازرسی قرارگرفته و تمامی این موارد موردنظر قرار گیرد.
درباره : مطالب عمومی , عمران , نظارت و استحکام بنا , اجرا ,بازدید : 221 | تاریخ : سه شنبه 18 آذر 1399 زمان : 16:43 | نویسنده : Farsi Meeting | نظرات (0) |